Председателят на Европейската комисия (EК) Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателят на Европейската комисия (EК) Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Какво очаква ЕС след новия спасителен пакет?

Председателят на Европейската комисия (EК) Урсула фон дер Лайен заяви, че новото потомство европейци ще се радват на изгодите от оповестения в сряда бюджет и тласъци на стойност 1,85 трилиона евро, който би трябвало да възвърне 27-членния Съюз от финансовата рецесия, провокирана от ограниченията против ковид. Това предаде Euronews, представена от организация " Фокус ".
В изявление пред малкия екран малко след оповестяването на възстановителния фонд от 750 милиарда евро, Урсула фон дер Лайен съобщи, че рецесията с ковид е „ засегнала всички страни членки “. „ Всички те виждат икономическите вреди в единния пазар, само че и в националните стопански системи, затова това е моментът на Европа “, сподели водачът на Европейска комисия.
„ Трябва да преодолеем тази рецесия дружно. Предложението, което внесох, е в рамка, която е надеждна, с потвърдено качество: европейският бюджет. Пакетът за възобновяване на Европейски Съюз от последващо потомство ще ни разреши да излезем от рецесията по-силни от преди “.
Тъй като огромна част от средствата ще бъдат финансирани посредством заеми на финансовите пазари, породиха опасения, че ще се окаже, че новото потомство европейци ще би трябвало да платят за избавителния пакет. 
„ По-важно е да имаме пакт със идващото потомство – ние споделяме: „ Да, би трябвало да вземем пари в този момент и да ги влагаме, само че ще ги влагаме в европейските цели, които са толкоз значими за вас. Това са Европейската зелена договорка, дигитализацията, която е от извънредно значение за младото потомство. Ако те би трябвало да платят частгично тези пари, това ще е за сметка на това, че ще пожънат изгодите от тези вложения “, уверена е фон дер Лайен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР